Bardzo chętnie wkleję przykładową dietę. Jest to dzień treningowy. Nie każdy dzień wygląda identycznie, manipuluję ilościami między poszczególnymi posiłkami. Olej daję na zmianę oliwkowy/rzepakowy tłoczony na zimno. Olej kokosowy na zmianę z masłem. Węgle to kasza jaglana/gryczana/ryż/ziemniaki. Chleb taki sam, co dzień. [...]
Tak, nie musi być moim zdaniem koniecznie chudy, może być półtłusty - nie jest tak przetworzony, zawsze jakiś szczypior można dorzucić do smaku i nie olej tylko oliwa a jak olej to rzepakowy tłoczony na zimno Zmieniony przez - Soli1988 w dniu 2012-04-02 11:45:00
Olej rzepakowy nadaje się tak do smażenia (rafinowany), jak i (przede wszystkim) jadania na surowo. Warto do surówek kupić olej bio, tłoczony na zimno, nierafinowany. Ma wiele zalet, np. jest dobrym źródłem wit.E, ma bardzo dobre proporcje kwasów tłuszczowych, mało nasyconych kwasów tłuszczowych. Natomiast dziwna jest Twoja logika WnMPapa, że [...]
te ~130g białka wystarczy Cukier odpada całkowicie-możesz dać owoc po treningu Co to za olej chcesz pić? Byle nie kujawski-daj oliwę extra virgine, olej lniany bądź rzepakowy tłoczony na zimno Dodaj też warzyw do diety Ramę wyrzuć i zastąp masłem
[...] nie musi być bardzo droga, ale trzeba wiedzieć co wybierać i nie tracić kasy na śmieci. Ziemniaki, kasza, jajka, podroby, mięso wieprzowe, tańsze surowe ryby, typu śledź, olej lniany lub rzepakowy tłoczony na zimno (zamiast jakichś marynowanych oliwek czy czegoś tam podobnego...) - a z kolei np. filety z piersi kurczaka (które są stosunkowo [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
A właśnie, na czym mam to usmażyć? Mam masło, margarynę, rzepakowy tłoczony na zimno, olej kokosowy. Wiem, że kokosowy najlepszy będzie, ale muszę go oszczędzać, coś innego przejdzie :-D?
a wracajac do oleju rzepakowego canola czy olej kujawski, tłoczony na zimno, skład: rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tloczenia to to samo?? kwasy tluszczowe nasycone 7gr kwasy tluszczowe jednonienasycone 66gr kwasy tluszczowe wielonienasycone 27gr nadaje sie do czegos? smazenia? salatek? zrodlo o-3 ??
nie lubisz oliwy do sałatki dawaj awokado, możesz też dać olej lniany, oliwki, czy pestki dyni rzeczywiście oliwa oliwe nie rowna i żadna u nas w polsce nie jest taka dobra jak te w hiszpanii cyz grecji generalnie oliwa to omega9 więc - awokado, migdały, oliwki dodtakowo inne orzechy, pestki sa też ok dobrej jakości rzepakowy tłoczony na zimno ok
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie specjalnie, lepszym wyborem jezeli chodzi o olej bedzie np.rzepakowy tłoczony na zimno, mozna kupic np.w Lidlu , 0,5l kosztuje ok 6zl jezeli dobrze pamietam Zmieniony przez - wincol w dniu 2015-08-06 10:13:30
Cześć, mam jakiś dziwny olej kujawski tłoczony na zimno a z drugiej strony na etykiecie pisze 100% rafinowany olej rzepakowy. Nada się do smażenia? jednonienasycone 64 wielo 20
[...] ryby nie jem często, czasem mnie napada i wtedy musze skonsumowac cała :) ryż akurat był parboiled, skończył się pełnoziarnisty i w ogóle pustki w szafce, uzupelnione już a olej czemu nie? oliwy używam też (na zimno, do sałatek), ale wydawało mi się, że ten rzepakowy tłoczony na zimno jest ok - strasznie mi smakuje. jak smaże mięso - to raczej [...]
olej z winogron nie nadaje sie zbyt do smazenia, z roslinnych tylko kokosowy i ew. rzepakowy tloczony na zimno jest polecany :-)) no chyba ze nie smazylas na nim to pardon ;-) a przepis na piernik domowy i hummus z fasoli jest juz w dziale z przepisami ? %-) ach i lecisz jakims konkretnym planem treningowym? bo codziennie masz cos innego ? [...]
Źródła oleju to: oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy (tłoczony na zimno), etc. Czy stracisz? a jak to policzyłeś deficyt: http://www.sfd.pl/dzien_-500kcal_a_gdzie_kg_w_ci%C4%85gu_tygodnia_-t275204.html http://www.sfd.pl/Deficyt_energetyczny_a_spadek_masy_cia%C5%82a-t152158.html Działaj
[...] kciuki za efekty :) Obyś nie stracił zapału ! Do smażenia nie używaj oliwy, ma niską temp. spalania i w jego trakcie wydzielają się szkodliwe związki. Jak mówi Kabo - albo w ogóle bez, albo olej z pestek winogron lub rzepakowy tłoczony na zimno - nie każdy znosi jego specyficzny smak. Ja używam jeszcze dla odmiany nierafinowany olej kokosowy.
[...] 3. W diecie za dużo białka (przynajmniej na razie), za mało tłuszczy. Węgle ok, bo będzie z czego obcinać. Dobij do 3000 tysięcy kalorii tłuszczami- awokado, siemię lniane i olej lniany tłoczony na zimno, orzechy włoskie, migdały (tych mniej), kokos, oliwa z oliwek, olej rzepakowy (też w mniejszych ilościach), tłuste ryby, tłuste mięsa, masło, [...]
Co mam zrobić jeżeli jem mniej niż mam zapotrzebowania. Jeść więcej. Gainer może być pomocny, jednak zadbałbym o to, by kalorie pozyskiwac z zywnosci. 1. olej lniany budwigowy nieoczyszczony czy Olej lniany, tłoczony na zimno, który to ten prawdziwy? 2. Zauważyłem, że olej lniany jest dość drogi, a jaki jest tańszy jego zamiennik? 3. Rozpuszczam [...]
Ostry smak oliwy to raczej jej pozytywna cecha i świadczy o wysokiej zawartości zdrowotnych składników. Ja osobiście żeby poprawić ich smak robię oliwy smakowe dodając do nich zioła, papryczki chili itp. A jako substytut stosuję również olej lniany, rzepakowy tłoczony na zimno nierafinowany.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tluszcz zapasowy przestaje być spalany. Inna rzecz że produkty proteinowe są drogie i nie nadają jako żródło energii. Poza oliwą możesz pogryzać orzechy włoskie, migdały, siemien lniane, a płynych olej lniany tłoczony na zimno, rzepakowy tłoczony na zimno, tran. Zrzuć na potreningu i wklej wtedy pomyślimy co dodac a czego się pozbyć. pzdro.
[...] jabłecznik itp. Przed treningiem kurak z ryżem brązowym, po treningu wołowina z piekarnika (w złotku z przyprawami) z papryką - mniam, na wieczór pewnie jakiś twaróg z olejem lnianym. Trening - 30sek burpees - 30 sek pajacyków - 30 sek podskoków kolanami do klatki - 30 sek boksowanie z cieniem Podsumowanie Wołowinka to rewelacja Mam [...]
niekoniecznie moze być olej rzepakowy z 1 tłoczenia rafinowany np. wtedy kiedy to tłoczenie nie było na zimno musi być napisane olej nierafinowany tłoczony na zimno ( najbardziej wartościowy )